Έρχονται AI girlfriends στη μορφή σεξουαλικοποιημένων anime NFTS: υπάρχουν όμως προβλήματα;

Το έχουμε δει σε τόσες sci-fi ταινίες και σειρές. Τώρα ήρθε η στιγμή που γίνεται πραγματικότητα. Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στη ζωή μας με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Ας δούμε λοιπόν την Aiko, ψηφιακή φίλη, σύντροφος και πολλά άλλα…

Για αρχή όμως τι είναι τα NFTS?

Τα NFTS είναι ουσιαστικά ψηφιακοί φάκελοι όπου αποθηκεύεται το ψηφιακό έργο τέχνης καθώς και τα δικαιώματα χρήσης του. Το ακρωνύμιο σημαίνει Non-Fungible Tokens δηλαδή tokens τα οποία ουσιαστικά δεν μπορούν να αλλάξουν, είναι μοναδικά και δεν μπορούν να ανταλλαχθούν με τίποτα άλλο ίδιο. Ένα καλό παράδειγμα για fungible token είναι το Bitcoin. Αν πας να το ανταλλάξεις το 1 Bitcoin που ήδη έχεις με ένα άλλο θα πάρεις ακριβώς το ίδιο Βitcoin. Από την άλλη, μια συλλεκτική κάρτα που είναι non-fungible- άρα και μοναδική- αν πας να την ανταλλάξεις με μία άλλη κάρτα θα πάρεις μια άλλη εντελώς διαφορετική κάρτα.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση της Aiko?

Υπάρχουν τρεις τύποι της Aiko: Aiko: Φίλη, Aiko: Εμψυχώτρια και Aiko: Σεξουαλική Σύντροφος.

Η Aiko: Φίλη “θα σου συμπαρασταθεί ότι και αν γίνει” ενώ η Aiko: Εμψυχώτρια θα δίνει συμβουλές ζωής τύπου life coaching και θα προσπαθεί να λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

Και μετά υπάρχει η Aiko σεξουαλική σύντροφος η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της θα τρέχει αλγορίθμους που θα ψάχνουν όλο το Reddit προς αναζήτηση περιεχομένου NSFW αλλά και πιο light αντικειμένων όπως ρομαντικά μυθιστορήματα και ιστορίες. Το σαιτ μας λέει πως η Aiko σταδιακά θα βελτιώνεται για να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του “αφέντη” της ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τα γούστα του.

Ποιες πλευρές όμως της Aiko είναι πιθανώς προβληματικές;

Για αρχή δεν έχουμε ιδέα αν οι προγραμματιστές της συμβουλεύτηκαν ειδικούς ψυχικής υγείας για να αναπτύξουν την Aiko: Εμψυχώτρια. Αν δεν έχει γίνει αυτό βάζουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας και που θα καταφύγουν στην Aiko για συμβουλές.

Σοβαρά θέματα όμως προκύπτουν και από την Aiko: Σεξουαλική Σύντροφος. Κάποιοι ειδικοί ανησυχούν για τα προβλήματα στην παραγωγικότητα που θα προκύψουν από τον εθισμό στο πορνό. Μια τέτοια σύντροφος θεωρούν ότι θα διασπά την προσοχή και θα οδηγεί σε μειωμένα εργασιακά αποτελέσματα ή και σε μεγαλύτερο πρόβλημα αλλοτρίωσης και απομόνωσης.

Ένα άλλο θέμα που συζητείται είναι η αναπαραγωγή του προτύπου της γυναίκας ως σεξουαλική σκλάβος η οποία υπάρχει απλά και μόνο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του άνδρα. Έτσι χτίζεται μια ιδέα της γυναίκας που ουσιαστικά καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Πιθανά προβληματικός είναι επίσης και ο αλγόριθμος της Aiko ο οποίος έχει σχεδιαστεί να προσαρμόζεται τελείως στις ανάγκες του “αφέντη” της. “Μια σχέση πρέπει να χτίζεται με όρους αμοιβαίας υποχώρησης” λέει ο James Foley, ειδικός σεξουαλικής κακομεταχείρισης.

Αν όλα αυτά τα επιχειρήματα είναι υπερβολικά συντηρητικά θα φανεί στη συνέχεια. Έτσι και αλλιώς κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την επέλαση του AI οπότε όλα αυτά θα τα δούμε στην πράξη.

Everything you want to hear
Please follow and like us:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *